17 ani de angajament

Creată în 2004 de către Christophe Bonduelle, președintele Grupului Bonduelle, Fundația Louis Bonduelle a avut întotdeauna ca laitmotiv alimentația durabilă.. Încă de la înființare, Fundația a încercat să depășească declarațiile generale privind intențiile sale. A făcut acest lucru prin informarea oamenilor, prin dezvoltarea cunoștințelor științifice și prin încurajarea aplicării acestora în domeniu.

Acțiunile Fundației au fost întotdeauna caracterizate de credibilitate. De altfel, încă de la înființare, fundația și-a bazat acțiunile pe expertiza unor oameni de știință recunoscuți și s-a angajat să dea dovadă de responsabilitate prin măsurarea impactului acțiunilor sale asupra evoluției practicilor alimentare sau a stilurilor de viață și a eficienței acestora.

Prin urmare, suntem deosebit de mândri de rezultatele noastre încă din 2004:

  • 210 proiecte încurajate și sprijinite financiar
  • Peste 500.000 de beneficiari ai acțiunilor noastre pe teren
  • 2,4 milioane de vizitatori din toate țările, în 2020, pe website-ul nostru, tradus în 8 limbi
  • Fundația este considerată credibilă de către 94% dintre profesioniștii din domeniul sănătății, conform unui studiu realizat în 2014

 

Dar munca noastră nu se oprește aici. Dimpotrivă, determinată de un context care s-a schimbat considerabil în 2021, aceasta se consolidează și capătă un nou suflu, clarificând ACȚIUNEA noastră.

„Rolul nostru în cadrul teritoriilor noastre”

Fundația Louis Bonduelle acționează într-un context internațional, oferind tuturor modalități concrete de a face din alimentația de origine vegetală o parte din viața lor de zi cu zi, într-un mod util, realist, original și, bineînțeles, durabil.

Prezenți și activi astăzi la nivel internațional (Franța, Italia, Spania, Canada, Rusia), rolul nostru este de a permite tuturor să aibă mijloacele de a-și schimba obiceiurile alimentare într-o manieră durabilă, printr-o alimentație bazată pe plante, accesibilă în toate formele sale, disponibilă și acceptabilă din punct de vedere cultural.

  • Strategia noastră are ca scop: Să aibă un impact semnificativ asupra accelerării tranziției alimentare.
  • Să prețuim și să sprijinim actorii care promovează accesul la alimentele vegetale și care sunt angajați în tranziția alimentară.
  • Să implice tinerii adulți și familiile, în special pe cei care se află în situații precare, fără a uita de toți angajații grupului Bonduelle

Ce ne motivează

1. Cercetare științifică

Cercetarea științifică a căpătat o altă dimensiune, întrucât este utilizată pentru a îmbunătăți eficiența acțiunilor noastre. În acest scop, dezvoltăm programe academice și parteneriate care îmbunătățesc evaluarea eficienței acestor acțiuni și a impactului lor.

În 2021, ne-am reînnoit parteneriatul cu Tribuna Anca, o catedră de parteneriat din cadrul AgroParisTech al cărui obiectiv este de a asigura accesul tuturor la o alimentație sănătoasă și durabilă. Prin acest proiect, dorim să dezvoltăm cunoștințe despre obiceiurile alimentare și impactul acțiunilor pe teren.

2. Comunicare care să conducă la acțiune

Obiectivul nostru este de a transforma fiecare discurs într-un catalizator pentru transformarea obiceiurilor alimentare. În 2021, ne îndreptăm eforturile de comunicare în vederea accelerării, într-un mod cu impact mai mare, tranziției alimentare, în special prin informarea cu privire la toate subiectele legate de accesibilitatea alimentelor pe bază de plante.

Acest demers educațional se concretizează în special pe Instagram, cu proiectul „În farfuria mea” , dar și pe site-ul nostru, al cărui conținut și organizare sunt în curs de reproiectare.

Descoperiți contul Instagram

3. Parteneriate și cereri de proiecte

Încă de la înființare, Fundația a sprijinit acțiuni concrete în domeniu, desfășurate de actori locali, cu scopul de a ajuta consumatorii să adopte obiceiuri alimentare durabile. De exemplu, în 2020, în Rusia, Fundația Louis Bonduelle a încheiat un parteneriat cu „League of dreams”, pentru a organiza un festival culinar pentru copiii cu dizabilități, cu scopul de a promova obiceiurile alimentare sănătoase și de a le oferi copiilor posibilitatea de a participa la lecții de sport.

În 2021, pentru a merge mai departe și pentru a acționa mai aproape de nevoile comunităților, Fundația a încheiat un parteneriat cu Ulule, în vederea organizării unei serii de 4 apeluri de proiecte originale, care să promoveze o mai bună accesibilitate la o alimentație pe bază de plante, pe continentele european și american. Acest parteneriat între Fundația Louis Bonduelle și Ulule se înscrie într-o logică de acțiune și de impact asupra societății.

Aflați mai multe despre apelul de proiecte Let’sVegg’Up

Know-how-ul nostru

Pentru a promova schimbări la nivel de obiceiuri alimentare, care să îi ajute pe oameni să ducă un stil de viață mai sănătos, încercăm să înțelegem problemele cheie ale unei diete mai durabile, bazate pe plante, în întreaga lume. Fie că este vorba de inegalități sociale, educație, sprijin pentru cercetare, conștientizare și acțiune, noi ascultăm și învățăm pentru a putea identifica problemele majore care primesc prea puțină atenție. Apoi ne gândim dacă putem face o diferență semnificativă prin influența și sprijinul nostru, fie că este vorba de un grant sau de un parteneriat.

Echipa Fundației Louis Bonduelle

Sub îndrumarea lui Marjorie Gallée, coordonator al Fundației Louis Bonduelle, o echipă dedicată formată din angajați Bonduelle gestionează programele, dezvoltă campanii de comunicare, pregătește direcția strategică a fundației și selectează proiectele susținute la nivel internațional.

Guvernanța

Consiliul de administrație

Rolul acestuia? Să evalueze inițiativele întreprinse, să stabilească principalele orientări ale fundației, să aprobe bugetul și să voteze proiectele. Acesta se reunește de două ori pe an.

Consiliul este format din membri care își desfășoară activitatea în mod voluntar. Aceștia sunt doi experți independenți din domeniul de activitate al fundației și patru reprezentanți ai grupului Bonduelle, inclusiv membri ai familiei Bonduelle:

DESCOPERIȚI ACȚIUNILE PE TEREN ALE FUNDAȚIEI LOUIS BONDUELLE:

RAPORT DE ACTIVITATE 2020-2021

Descoperiți clipul video de prezentare al fundației Louis Bonduelle